<


Statiunea Olanesti are cele mai multe izvoare minerale (peste 30), atat de variate prin compozitia lor chimica, prin intrebuintarea lor cu succes in diferite boli si prin efectele lor vindecatoare.
Putine localitati au clima acestei statiuni si inca si mai putine care sa aibe atmosfera statiunii Olanesti, lipsita de acea umiditate si ceata atat de vatamatoare chiar si pentru cei sanatosi.
Apele minerale din statiunea Olanesti se clasifica dupa cum urmeaza:
     • Apele sulfuroase, au o actiune de desensibilizarea organismului la bolnavii  cu diverse afectiuni alergice sau la bolnavii cu boli de piele;
     • Ape diuretice pentru bolile de rinichi;
     • Ape diuretice pentru bolile inflamatoare ale rinichilor;
     • Ape laxative, tonice ale tubului digestiv;
     • Ape alcaline si bicarbonate, excelente in afectiunile stomacului;
     • Ape feruginoase, a caror eficacitate este recunoscuta de toti si mai ales de anemici si de cei au anumite boli si altercatiuni ale sangelui;
     • Ape iodate, clorurate, sodice si sulfurate pentru bai.
Statiunea Olanesti se bucura de o particularitate dintre cele mai rare si anume: din cauza marelui numar de izvoare minerale care dau loc la emanatii abundente de gaze si inspecial hidrogen sulfurat, aerul statiunii se gaseste intr-o continua stare de mineralizare.
Acest gaz, hidrogenul sulfurat , este foarte important pentru oricare organism, atat bolnav, cat si sanatos, caci, avand o mare afinitate pentru oxiemoglobina sangelui, pe care  o intalneste in plamani in timpul inspiratiilor, se uneste cu ea si patrunde in tesuturile corpului, unde o descompune, punand oxigenul in libertate, pe care il da direct acelor tesuturi ale organismului.
Dar acest oxigen este un “oxigen in stare nascanda” , care constituie pentru organism cel mai puternic agent terapeutic, caci distruge prin ardere, toate materiile straine, toate toxinele, otravurile microbiene depuse in diferite organe, ca si in sangele intregului organism. Cu alte cuvinte,  este antisepticul cel mai puternic al sangelui si tesuturilor organice din cate se cunosc si se intrebuinteaza in  mod natural pana astazi. Este regeneratorul organismului.